Meistä – Legendaarinen Katse Hinnoissa Optiikka

Olipa kerran  1970-luvun lopulla alakoululaistyttö, jolle lääkäri määräsi ensimmäiset silmälasit tilanteessa, jossa koulun liitutaululle ei nähnyt enää edes ensimmäisestä pulpettirivistä. Koska tyttö ei syntynyt ns. kultalusikka suussaan, vaan jäi kaksin pienituloisen leskiäidin kanssa isän menehdyttyä pitkäaikaiseen sairauteen, ei silmälaseja ollut varaa vaihtaa usein. Teini-iän koitettua silmälasit alkoivat tuntua riesalta, ja piilolinssit alkoivat houkuttaa, jottei tarvitsisi aina kulkea ‘rillipäänä’ samoissa laseissa. Piilarit vasta arvokkaita olivatkin 80-luvulla, joten omaa rahaa oli alettava tienaamaan, jotta kustannuksista selviäisi. Niinpä 13-vuotias pianisti keksi alkaa rahoittamaan omia menojaan antamalla pianotunteja nuoremmille aloittelijoille. Siinä sivussa syntyi käsitys rahan arvosta eli siitä, kuinka kovasti oli tehtävä töitä, että sai itse maksettua muotivaatteensa- ja kenkänsä, harrastuksensa sekä ne piilolinssit, jotka tuntuivat kovasti nuorena helpottavan ulkonäköseikoissa.

Sivussa nuori nainen alkoi pohtimaan, miksi optikoilta hankittavat tuotteet ovat niin arvokkaita, ja voisiko niille löytyä maailmalta edullisempia vaihtoehtoja. Vajaan 20 vuoden kuluttua ensimmäisien silmälasien ostosta v. 1998 avautui samaisen nuoren naisen toimesta Suomessa ensimmäinen piilolinssien verkkokauppa, ja luonnollisesti verkkokaupan toimitila sijoittui Tampereelle, omaan kotikaupunkiin. Muutaman valtakunnallisen lehtimainoksen jälkeen verkkokaupasta tuli erittäin suosittu ja tamperelaiset asiakkaat alkoivat hakea piilareita Tammelantorin pikkuisesta liikkeestä säästääkseen postituskuluissa. Samaiset asiakkaat alkoivat kyselemään, “eikös silmälasejakin voisi saada jostain hankittua halvemmalla?”. Yrittäjä tarttui haasteeseen, ja löysikin maailmalta kovasti hyviä ja edullisia vaihtoehtoja sekä kehyksien että silmälasilinssien toimittajista. Syntyi Katse Hinnoissa Optiikka. KHO jatkoi 14 vuotta optiikanmyyntiä Tammelantorilla, hiukan isommissa tiloissa (220m2) vuodesta 1999 vuoteen 2013 asti Pinninkadun ja Väinölänkadun kulmassa. Viimeisen parin vuoden ajan liikettä veti yrittäjä, jolle nuori nainen oli myynyt liikkeen 2011.

Suomesta ei ole kadonnut minnekään tarve aidosti edullisille silmä- ja piilolaseille. Katse Hinnoissa Optiikka oli aikaansa edellä jo 90-luvun lopulla, jolloin Suomessa ei Specsaversistä, tai Nissenin halvemmista konsepteista tiedetty mitään ennen vuotta 2007, jolloin ko. ketjut aloittivat. Sittemmin asiakkaiden kertoman ja kokemusten mukaan todellisuudessa ketjuilta ei kuitenkaan saa aitoedukkaita tuotteita, jos haluaa samalla kivan ja kauniin kehyksen, sekä ohennetut linssit kovalla ja heijastuksenpoistopinnoilla.

Tammelantorin myymälä sulki ovensa 2013 silloisen (uuden) yrittäjän vaihtaessa henkilökohtaisista syistään asuinpaikkakuntaa Pohjois-Suomeen. ‘Pienen’ 8 vuoden tauon jälkeen ja hyvässä yhteistyössä edeltäjäyrittäjän kanssa alkuperäinen keski-ikäistynyt yrittäjätär päätti palauttaa Suomen edullisimman ja laadukkaan optikkoliikkeen Tampereelle, ja tällä kertaa Koskikeskuksen ensimmäiseen kerrokseen. Kalliita merkkikehyksiä hyllyiltämme ei tulla löytämään. Sen sijaan tarjoamme edullisia sekä korkealaatuisia ja ehkä vähemmän tunnettuja kauniita ja kestäviä kehyksiä sekä SEIKOn laatulinssejä ja kotimaisia OLO -huippulinssejä silmälaseissamme. Tervetuloa asioimaan Koskariin, josta löydät meidät helposti Lindexin ja Linkosuon kahvilan välistä Suvantokadun sisäänkäynnin yhteydestä. Aina voit meillä asioidessasi nauttia samalla maksuttoman kupposen kahvia, lattekahvia tai capuccinoa!

Optikointitehtävissä pätevä asiantuntijamme optikko Jari Aho palvelee sinua vankalla ammattitaidolla ja pitkällä kokemuksellaan. Jarin ammattitaitoa päivitetään säännöllisesti alan koulutuksissa ja tapahtumissa.

SIVUSTO
TUOTTEET