1. Tietoa KATSE HINNOISSA OPTIIKASTA

Tässä Tietosuojaselosteessa viittauksilla KATSE HINNOISSA OPTIIKKA, me, meitä, meidän tarkoitetaan yksittäistä KATSE HINNOISSA OPTIIKAN (Pohjolan Pyriitti OYn) omistajayhtiötä, joka käsittelee henkilötietojasi.

KATSE HINNOISSA OPTIIKKA -liike on Pohjolan Pyriitti Oy:n aputoiminimi, joka harjoittaa optikkoliiketoimintaa.

KATSE HINNOISSA OPTIIKKA ( on aputominimi, joka kuuluu Pohjolan Pyriitti osakeyhtiöön, jonka y-tunnus on 2203213.4 ja rekisteröity toimipaikka Rientolankatu 12 B 28, 33400 Tampere, Suomi)

KATSE HINNOISSA OPTIIKKA toimii henkilötietojesi rekisterinpitäjänä sovellettavan henkilötietolainsäädännön mukaisesti.

Tässä tietosuojaselosteessa viittauksilla sinuun tarkoitetaan henkilöä, jonka henkilötietoja keräämme, käytämme ja käsittelemme. Tämä tarkoittaa kaikkia, jotka ottavat meihin yhteyttä tarjoamiimme tuotteisiin ja palveluihin liittyen tai jotka muuten ovat vuorovaikutuksessa kanssamme esimerkiksi nettisivujemme www.KATSEHINNOISSAOPTIIKKA.fi (nettisivut) kautta tai asioimalla liikkeessämme.

  1. Mitä henkilötietoja keräämme?

Saatamme kerätä ja käsitellä henkilötietojasi, jotka sisältävät:

  • nimesi
  • syntymäpäiväsi ja henkilötunnuksesi
  • puhelinnumerosi (sisältäen matkapuhelimen)
  • sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi
  • terveystietojasi sisältäen (a) nykyiset ja aiemmat silmäsairaudet/silmien terveydentilaan tai yleiseen terveydentilaan liittyvät tiedot sekä silmälaseja tai piilolinssejä koskevat reseptit; b) nykyiset lääkitystiedot; ja (c) yhteydenpitotiedot optikon ja silmälääkärisi välillä
  • tutkimus- ja testituloksesi
  • maksutietosi ostohistoria ja preferenssit
  • työhösi/elämäntapaasi/ajamiseesi liittyvät tiedot
  • yksityiskohtaiset tiedot lääkärisi tai terveydenhuollon ammatinharjoittajan sinulle antamista lääkemääräyksistä
  • tiedot, jotka annat meille täyttämällä lomakkeita KATSE HINNOISSA OPTIIKAN nettisivuilla
  • tiedot vierailuistasi nettisivuillamme sekä tiedot tekemistäsi ostoksista nettisivuillamme
  • tiedot sosiaalisesta mediasta sekä mainonnan ja analytiikan (tarjoajilta tai) palveluntuottajilta
  • kaikki meille toimitetut tiedot ja/tai kuvat käyttäessäsi KATSE HINNOISSA OPTIIKKAin virtuaalista sovitusteknologiaa
  • kaikki muut meille ajoittain vapaaehtoisesti antamasi tiedot

Keräämme tällaista tietoa ensisijaisesti sinulta vapaaehtoisesti, mutta voimme myös kerätä tietoa muista laillisista lähteistä, mukaan lukien esimerkiksi muilta terveydenhuollon palveluntarjoajilta, hoitolaitoksista tai yksittäisiltä henkilöiltä, joilla on sinun antamasi lupa antaa tietoja puolestasi (esim. vanhemmat tai huoltajat), kolmansilta palveluntarjoajilta, valtiolta, vero- tai lainvalvontaviranomaisilta sekä muilta kolmansilta osapuolilta.

Laillinen peruste terveystietojesi käsittelylle perustuu nimenomaiseen suostumukseesi. Emme kerää mitään terveystietoja ilman nimenomaista suostumustasi. Käsittelemme myös henkilötietojasi, kun käsittely on välttämätöntä KATSE HINNOISSA OPTIIKAN oikeutettujen etujen turvaamiseksi tai kun käsittely on välttämätöntä sellaisen sopimuksen täyttämiseksi, jossa olet rekisteröitynä sopimusosapuolena tai jotta voimme pyynnöstäsi tehdä toimenpiteitä ennen tällaisen sopimuksen syntymistä esimerkiksi; varataksemme sinulle vastaanottoaikoja tai lähettääksemme sinulle palveluun liittyviä viestejä.

  1. Miten käytämme näitä tietoja?

KATSE HINNOISSA OPTIIKKA  voi käyttää henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • silmiesi hoitamiseen
  • tuotteidemme ja palvelujemme tarjoamiseen sinulle
  • kertoaksemme sinulle seuraavasta vastaanottoajastasi ja muistuttaaksemme sinua varaamaan näöntarkastus, mikäli et ole ollut sellaisessa vähään aikaan
  • markkinoidaksemme sinulle KATSE HINNOISSA OPTIIKKAin tuotteita ja palveluja
  • teettääksemme asiakaspalvelukyselyitä, jotta voimme varmistua jatkuvasta tuotteidemme ja palvelujemme parantamisesta sinulle
  • auttamaan meitä tutkimaan, kehittämään ja parantamaan tarjoamiamme tuotteita ja palveluja esimerkiksi tutkimuksen, analyysin ja suunnittelun kautta
  • ilmoittaaksemme tuotteisiimme ja palveluihimme tehdyistä muutoksista
  • vastataksemme tekemiisi kyselyihin
  • käsitelläksemme ja säilyttääksemme luotto-/pankkikorttiisi ja tarjouksiin liittyviä henkilötietoja, jotta voimme täyttää tilauksesi ja käsitellä maksupyyntöjä ja -hyvityksiä
  • suorittaaksemme turvatarkastuksia, joilla voimme suojautua petoksia vastaan tekemäsi oston tai tilauksen yhteydessä tai sen jälkeen rikollisen toiminnan ehkäisemiseksi ja havaitsemiseksi. Voimme esimerkiksi suorittaa varmennustarkastuksia selvittääksemme mahdollisia poikkeamia maksutiedoissasi
  • vastataksemme meille esitettyihin vaatimuksiin
  • käyttääksemme evästeitä ja välitystietoja alla olevan kohdan 7 mukaisesti
  • noudattaaksemme KATSE HINNOISSA OPTIIKKAAN soveltuvia lakeja ja määräyksiä mukaan lukien näiden noudattamatta jättämisen ehkäiseminen ja/tai havaitseminen
  • ylläpitääksemme tietoja verotusta-, lakien noudattamista-, vaatimuksiin vastaamista ja muita yhtiön tarkoituksia varten
  • vakuutusvaatimusten hoitamista ja hallinnointia varten

Jotta voimme tarjota sinulle edellä kuvattuja tuotteita ja palveluja, säilytämme kopioita henkilötiedoistasi seuraavissa paikoissa:

  • KATSE HINNOISSA OPTIIKKA l-myymälässä niiden tuotteiden ja palveluiden osalta, jotka on tarjottu ko. myymälässä

Jos et rekisteröidy asiakkaaksemme netissä, vaan otat meihin yhteyttä nettisivujemme kautta (ja/tai sähköpostilla info@katsehinnoissaoptiikka.fi), annat meille henkilötietojasi, mukaan lukien sähköpostiosoitteesi, nimesi ja yhteystietosi. Nämä tiedot saattavat sisältää myös terveystietoja, jos olet nimenomaisesti antanut tähän suostumuksesi.

Saatat joutua antamaan henkilötietojasi (mutta ei terveystietojasi) myös, kun osallistut kilpailuun nettisivuillamme. Käytämme tällaisia tietoja ainoastaan vastauksen antamiseen, palautteen käsittelemiseen tai nettisivujemme parantamiseen.

Jos ainoastaan selaat nettisivujamme, emme kerää mitään informaatiota, josta sinut voitaisiin tunnistaa nimellä. Keräämme kuitenkin tietoja käyttämällä evästeitä ja/tai välitystietoja, jotka käyttävät IP osoitteita tai muita numeerisia tunnisteita, joilla analysoimme nettisivujemme selaamista ja käyttöä.

Lisää tietoa evästeiden käytöstä löytyy kohdasta 7 alla.

  1. Me ja muut KATSE HINNOISSA OPTIIKKAn jäsenet säilytämme henkilötietoja tämän tietosuojaselosteen mukaisesti

Me KATSE HINNOISSA OPTIIKKA- myymälän jäsenet säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin on kohtuudella tarpeellista tai voimassa olevien terveydenhuoltolakien ja -määräysten mukaisesti. Säilytämme tietoja voidaksemme tarjota tuotteita ja palveluita, verotuksellisista ja lakisääteisistä syistä, sekä suojataksemme ja puolustaaksemme KATSE HINNOISSA OPTIIKKAA vaatimuksia vastaan.

  1. Kenen kanssa jaamme henkilötietoja?

Voimme luovuttaa henkilötietojasi toisille KATSE HINNOISSA OPTIIKANin jäsenille mitä tahansa tarkoitusta varten, joka on mainittu tässä tietosuojaselosteessa.

KATSE HINNOISSA OPTIIKKA liikettä harjoittaa Pohjolan Pyriitti Oy. Kun tilaat tuotteita tai palveluita liikkeestä, henkilötietojen rekisterinpitäjä on tuo liike. KATSE HINNOISSA OPTIIKKA käsittelee tietoja, mukaan lukien terveystiedot, liikkeen puolesta. KATSE HINNOISSA OPTIIKKA myös tarjoaa ja käsittelee IT-, markkinointi- ja muita palveluja ja niihin mahdollisesti liittyviä henkilötietoja.

Voimme ajoittain luovuttaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille, mukaan lukien seuraavissa tilanteissa:

  • Käytämme kolmansia osapuolia käsitelläksemme henkilötietoja puolestamme, mutta he eivät voi käyttää näitä tietoja muihin tarkoituksiin. Voimme käyttää kolmansilta osapuolilta saamaamme tietoa täydentääksemme ja parantaaksemme asiakastietokantojamme tai lisätäksemme tietoja niihin.
  • Voimme jakaa tietojanne mainontaverkostoissa ja/ tai sosiaalisessa mediassa voidaksemme valita tai näyttää teille merkityksellistä mainontaa näiden kanavien tai alustojen kautta.
  • Voimme luovuttaa henkilötietoja terveysviranomaisille.
  • Voimme luovuttaa henkilötietoja ulkopuolisille virastoille ja organisaatioille, mukaan lukien poliisi ja muut lainvalvontaviranomaiset, petoksien ja rikollisuuden estämiseksi ja havaitsemiseksi (mukaan lukien vilpilliset liiketoimet). Nämä ulkopuoliset viranomaiset voivat tarkastaa tiedot, jotka annamme heille julkisista ja yksityisistä tietokannoista ja voivat kirjata tällaiset tarkastukset käyttääkseen niitä tulevissa tarkastuksissa.
  • Voimme luovuttaa henkilötietoja vakuutusyhtiöillemme siinä tapauksessa, jos meille KATSE HINNOISSA OPTIIKALLE tehdään tai voitaisiin tehdä vakuutusmaksuvaatimus.
  • Jos myymme tai ostamme liiketoimintaa tai varallisuutta, voimme luovuttaa henkilötietoja asiakkaista mahdolliselle myyjälle tai ostajalle.
  • Jos me tai käytännössä kaikki varallisuutemme siirtyy kolmannen osapuolen omistukseen (tai yhtiömme on uudelleenorganisoinnin kohteena), hallussamme olevat asiakkaiden henkilötiedot ovat osa siirrettävää varallisuutta.
  • Voimme luovuttaa tiettyjä henkilötietoja työnantajallesi, josta sinut on ohjattu silmähoitoon työterveyden puitteissa.
  • Voimme luovutaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille noudattaaksemme oikeudellisia velvollisuuksia (mukaan lukien oikeuden määräyksiä) tai toteuttaaksemme tai soveltaaksemme nettisivujemme yleisiä myyntiehtoja, verkkosivujen käyttöehtoja tai muita sopimuksia, joita meillä on kanssasi tai suojellaksemme KATSE HINNOISSA OPTIIKAN oikeuksia, omaisuutta ja turvallisuutta tai asiakkaidemme, työntekijöidemme tai kolmansien osapuolien oikeuksia, omaisuutta tai turvallisuutta.

  1. Miten käsittelemme henkilötietoja?

Noudatamme varovaisuutta varmistaaksemme, että henkilötietosi ovat asianmukaisesti suojatut suomalaisten tietosuojalakien vaatimusten mukaisesti.

Tietosuojaa varten KATSE HINNOISSA OPTIIKKAilla on nimetty henkilö. Hän on tietosuoja- ja yksityisyyspäällikkömme, johon voit ottaa yhteyttä sähköpostitse paivi@KATSE HINNOISSA OPTIIKKA.fi

  1. KATSE HINNOISSA OPTIIKAN evästeseloste

KATSE HINNOISSA OPTIIKASSA käytämme evästeitä parantaaksemme nettisivujemme toimintaa. Lisätietoja löydät evästeselosteestamme .

  1. Miten henkilötietoja voi päivittää tai muuttaa?

Voit päivittää tai muuttaa henkilötietojasi KATSE HINNOISSA OPTIIKKA-liikkeessä tai kirjautumalla sisään Omille Sivuillesi (jos olet rekisteröinyt asiakkaaksi netissä).

  1. Mitä oikeuksia sinulla on?

Sinulla on tiettyjä oikeuksia suomalaisen tietosuojalainsäädännön nojalla, mukaan lukien seuraava oikeudet:

  • saada pääsy henkilötietoihisi
  • oikaista henkilötietosi, jos ne ovat virheellisiä tai puutteellisia
  • poistaa henkilötietosi ja estää niiden myöhempi käsittely tietyissä tilanteissa, ja milloin henkilötietojen käsittelylle ei ole muuta oikeudellista perustetta, estää tietojen säilyttämisen ja käsittelyn jatkaminen. Näihin kuuluvat esimerkiksi tilanteet:
  • kun henkilötietoja ei enää tarvita sitä tarkoitusta varten, mitä varten ne alun perin kerättiin/niitä käsiteltiin
  • kun peruutat suostumuksesi
  • kun kiellät meitä käsittelemästä henkilötietojasi
  • estää henkilötietojesi käsittelyn. Vaikka meillä on oikeus tallentaa henkilötietojasi, emme voi käsitellä niitä enempää, mikäli olet estänyt sen
  • siirtää henkilötietosi toiselle organisaatiolle; ja
  • vastustaa henkilötietojesi käsittelyä:
  • jos käsittely perustuu oikeutettuun etuun tai se tapahtuu yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi tai julkisen vallan käyttämiseksi
  • käsittely tapahtuu suoramarkkinointitarkoituksiin
  • käsittely tapahtuu tieteellisen/historiallisen tutkimuksen ja tilastoinnin tarkoituksiin.

Jos haluat käyttää jotain edellä mainituista oikeuksista, täytä verkkolomake osoitteessa www.KATSE HINNOISSA OPTIIKKA.fi/henkilotiedot.

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetun toimistoon, jos katsot, että käsittelemme henkilötietojasi sovellettavan tietosuojalainsäädännön vastaisesti.

  1. Mitä vaihtoehtoja sinulla on?

KATSE HINNOISSA OPTIIKKA voi käyttää henkilötietojasi ottaakseen yhteyttä sinuun tuotteisiimme ja palveluihimme liittyvissä asioissa.

Varmistaaksemme, että saat jatkossakin erinomaista terveydenhoitoa, lähetämme sinulle muuta kuin markkinointimateriaalia, kuten ajanvarausmuistutuksia ja ilmoituksia muistuttamaan, milloin nykyinen reseptisi vanhenee.

Voit muuttaa markkinointiin liittyviä valintojasi koska tahansa joko KATSE HINNOISSA OPTIIKKA-liikkeessä tai kirjautumalla sisään Omille Sivuillesi (jos olet rekisteröinyt asiakkaaksi netissä).

Voit lopettaa markkinointiviestien vastaanottamisen meiltä seuraamalla tilauksen peruutus -linkkiä ja ohjeita, jotka löytyvät sinulle lähetetyistä markkinointiviesteistä.

  1. Henkilötietojen suojaaminen

Käytämme erilaisia tietoturvaan liittyviä teknologioita ja menettelyjä, joiden avulla suojaamme henkilötietojasi luvattomalta pääsyltä ja käytöltä.

Niin tehokkaita kuin nykyaikaiset turvallisuuskäytännöt ovatkin, ei mikään fyysinen tai elektroninen turvajärjestelmä ole täysin turvallinen. Emme voi taata tietokantamme täydellistä suojausta, emmekä myöskään voi taata, että toimittamiasi tietoja ei siepata, kun lähetät niitä meille internetin välityksellä. Kaikki tietojen lähettäminen tapahtuu omalla vastuullasi.

Mikäli henkilötietosi tulisivat siepatuksi tai tietokantaamme päästäisiin tai sitä käytettäisiin luvattomasti, emme ole vastuussa mistään tästä seuraavasta henkilötietojen väärinkäytöstä.

Meillä ei ole kontrollia kolmansien osapuolten sivustojen tai resurssien sisältöön, jotka on linkitetty nettisivustoomme, emmekä ota mitään vastuuta niistä tai niiden käyttämistä tietosuojakäytännöistä tai sinun tällaisten sivustojen käytöstä aiheutuvista menetyksistä tai vahingoista.

  1. KATSE HINNOISSA OPTIIKAN Tietosuojaselosteen päivittäminen

Voimme päivittää tätä Tietosuojaselostetta ajoittain. Päivitykset tulevat voimaan heti, kun ne on ladattu nähtäväksi nettisivuillemme. Mikäli KATSE HINNOISSA OPTIIKKA haluaa käyttää henkilötietoja muuten, kuin mitä tietojen keräämisen aikana voimassa olevassa tietosuojaselosteessa on kuvattu, ilmoitetaan tällaisista muutoksista näkyvästi KATSE HINNOISSA OPTIIKAN nettisivuilla ja saat siitä lisäksi ilmoituksen sähköpostilla.

  1. Ota meihin yhteyttä

Mikäli sinulla on kysymyksiä KATSE HINNOISSA OPTIIKAN tietosuojaselosteeseen liittyen, täytä verkkolomake osoitteessa www.KATSE HINNOISSA OPTIIKKA.fi/henkilotiedot.

Voit joko ottaa yhteyttä nimettyyn henkilöön (tieto- ja yksityisyydensuojapäällikkö) osoitteella tietosuoja@KATSEHINNOISSAOPTIIKKA.fi